Bemutatkozás

A blog szerzőjének arcképeJorsits Attila vagyok, informatikus és teológus. Teológiai tanulmányaimat az Evangélikus Hittudományi Egyetemen végeztem, először hittantanár, majd teológus-lelkész szakon, de mindezek után sem tekintem lezártnak a tanulóéveket. Nem vagyok pap, de a holtig tanulás egyértelmű életcélom. 🙂

Kedvenc teológiai témáim az újszövetségi kortörténet és az írásértelmezés. Ezekben a témakörökben több éven keresztül tartottam előadásokat a Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány egyetemi szakkollégiumában, vendégelőadóként az Evangélikus Hittudományi Egyetemen és számos gyülekezeti, teológiai képzésen.

Ha szeretnéd nyomtatásban is olvasni néhány írásomat, akkor az alábbi könyvekben megteheted:

  • Dér Katalin – Jorsits Attila: Beavatás – Márk evangéliuma (Kairosz Kiadó)
  • Szabó Lajos (szerk.): A közösségépítő lelkész (Luther Kiadó)

A TeológiaBlog egy független, nonprofit, ökumenikus szemléletű oldal, melynek célja a Biblia mélyebb megismerése, megértése.

A blog olvasói köre főként ajánlásokon keresztül bővül, ezért ha érdekesnek találod, kérlek, segíts Te is, hogy minél többen megismerjék. Juttasd el hírét az ismerőseidhez szóban, e-mailben, levelezőlistákon vagy a bejegyzések alatt található közösségi megosztásokon keresztül. Ezt előre is köszönöm!

Isten áldjon, jó olvasást!