Jorsits Attila vagyok, evangélikus teológus. Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen diplomáztam először hittantanár, majd teológus-lelkész szakon, de mindezek elvégzése után sem tekintem lezártnak a tanulóéveket. Nem vagyok pap, de a holtig tanulás egyértelmű életcélom. 🙂

Kedvenc teológiai szakterületem a kortörténet, és ehhez kapcsolódóan az írásértelmezés. Ezen témákban több éven át tartottam előadásokat a Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány egyetemi szakkollégiumában, vendégelőadóként az Evangélikus Hittudományi Egyetemen és számos gyülekezeti, teológiai képzésen.

Számomra a teológia nem valamiféle száraz, életidegen, lényegtelen részletkérdéseken rágódó, unalmas tudományt jelent. Éppen ellenkezőleg: végtelenül izgalmas és érdekes, mert valójában a hétköznapi életünkről, létkérdéseinkről szól. Ehhez Istent próbálja minél jobban megérteni és megismerni, a Róla szóló ismereteink elsődleges forrásán, a Biblián keresztül.

A TeológiaBlog célja, hogy egyfajta „hétköznapi teológiát” képviseljen. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy megfelelő szakmai megalapozottsággal, de mindenki számára érthető módon szeretnék a Bibliáról gondolkodni, gondolkodtatni. A blogon található tartalmak szellemi alapvetését a Szentírás és az egyetemes keresztény hitvallások adják.

A blog olvasói köre elsősorban személyes ajánlásokon keresztül bővül, ezért ha érdekesnek találod, kérlek, segíts Te is, hogy minél többen megismerjék. Juttasd el hírét az ismerőseidhez szóban, e-mailben, levelezőlistákon vagy a bejegyzések alatt található közösségi megosztásokon keresztül. Ezt előre is köszönöm!

Örülök, hogy olvasod a TeológiaBlogot, Isten áldjon!